zondag 15.08.2010 TT in Opoeteren (Dorne)


Dilserbos

De weersvoorspellingen waren bijzonder slecht. Het zou de hele dag pijpenstelen gaan regenen. Samen met de vakantieperiode zorgt dat er voor dat we met weinig Dabbers op pad waren. Werner ging in Varsenare MTB'en wegens famiale verplichtingen, de Marken reden op de weg in Duitsland, Anneleen ging fietsen, eh feesten in Eindhoven, Ben B rust uit in Spanje, Ben G was van wacht, Roel komt terug van vakantie, Danny zit in een rollercoaster in Parijs, Kris P geniet van zijn laatste vakantiedagen met de familie, ...

Rudi, Erik en Rony spreken af om in Opoeteren te gaan rijden. We kiezen voor de 40 km. Enerzijds om wille van het slechte weer dat op komst was, anderzijds omdat hier de meeste singletracks en hellinkjes in voorkwamen.

Om 08u15 gingen Rony en Rudi van start aan het Dornerstadion in Opoeteren. Het moest snel gaan, want om 12u zouden we gewassen en gestreken terug thuis moeten zijn. Erik start een dik half uurtje later en rijdt op zijn tempo de toertocht.

Er zijn geen foto's van deze rit. Nee, we waren de camera niet vergeten. Hij had de geest gegeven wegens "te vochtig geworden".

Het werd na enkele meters al snel duidelijk dat er flink wat hoogtemeters voor de wielen gingen komen. Het parcours was voor het overgrote gedeelte gelijk aan dat van vorig jaar. Het is een mooie tocht met flink wat kuitenbijtertjes en venijnige hellingen vals plat. Parcourskennis is een pluspunt. :-)

Aangezien we (Rudi en Rony) met zijn tweeën op pad zijn, wordt artikel 16 regelmatig toegepast. Dat komt er van als je de dag voordien nog andere sporten doet die in fel contrast staan met het MTB'en, zoals o.a. lopen. :-)

Na 30 kilometer, in plaats van de beloofde 22 km, is eindelijk de bevoorrading daar. Zoals meestal, was er weer ruim voldoende keuze uit drank, koeken, fruit en wafels. Het deed deugd.

De laatste 10 kilometer waren veel minder zwaar. Maar al bij al een pittige tocht, en vooral, het is droog gebleven.

Ons gemiddelde was 20,59 km/u over 40,05 km met 328 hoogtemeters. We hadden net geen 2u gereden. Ruim op tijd dus. We hadden nog de tijd om even te wachten op Erik, maar de famiale plicht noopte ons naar huis te gaan zonder deze Dabber te zien. Volgende keer beter.

Achteraf horen we dat Erik met veel pech te kampen had onderweg. Lekke band. Geen andere band maar wel een pomp. Het zullen 40 lange kilometers geweest zijn!

 

 

Op de terugweg naar huis, deed de Dabber-SMS zijn werk. Hieronder een fragment uit de conversatie tussen Opoeteren en Varsenare:

Rony- Wij zijn binnen. Jij ook? ;-)

Werner- 5 minuten binnen. 58 km, redelijk veel harde afgewisseld met bosdreven en singletracks, veel wind, op het stormachtige af nu. Waar zijn jullie geweest en met wie?

Rony- Opoeteren 40 km 328 hm Rudi Erik en ik

Werner- Anneleen niet?

Rony- Neen, feestje in Eindhoven

Werner- Doet ze nog iets dan feesten en fietsen (in die volgorde:-)) ?

Rony- :-D

Werner- En hoe was het weer?

Rony- Droog

Werner- Bewolking ? Wind ? Temp ?

Rony- Ja Nee 19°

Werner- 21,7 gemiddeld maar wind, alleen dabben en toch redelijk veel tarmac.

 


terug