zondag 19.09.2010 Verkenning Dabber-route in Neerpelt


 

Samen met Willy van de gemeente hadden we afgesproken om in groep nog een ultieme verkenning te doen van ons vast mountainbike-parcours dat we in overleg samengesteld hebben. 9 Dabbers waren op de afspraak om 09u aan de Scoutsralley, het toekomstige vertrekpunt van de "Dabberroute". De route is ongeveer 30 kilometer, voor meer dan 90% onverhard. Het leek ons een goed idee de route te filmen met onze helmcamera. Sommigen waren er niet gerust in ...

Helmcamera    Helmcamera

Erik was met de fiets van Bocholt (2 x 13km) afgekomen om op die manier toch aan zijn kilometers te geraken. Ook Kris en Ben waren sinds lang weer van de partij.

Danny, Werner en Rony waren om 8u al vertrokken om via de Malpi terug te keren naar Neerpelt (25 km). Het was de bedoeling er een opwarmingsritje van te maken en wat los te fietsen ... Het draaide even iets anders uit ... Opgewarmd waren ze zeker. :-)

    

Na de "Malpi-rit" had Werner wat last van schurende remblokjes. Dat werd even bijgesteld door Danny, de mecanicien van dienst.
Iedereen wacht intussen geduldig op Willy die rond 9u, zichtbaar met te weinig slaap, de route ging voorrijden.

 

Met zijn tienen in totaal: Peter, Danny, Erik, Ben, Kris, Roel, Werner, Roel ,Rony en Willy, voor een mooie rit door de Neerpelter bossen. Al bij al toch 56 km op de teller. Mooi gemiddelde en lekker weer. De fiets was toch smerig genoeg om te poetsen.

De après op het nieuwe terras van de Scoutsrally smaakte heerlijk. Ik dacht dat er filmbeelden van gingen zijn maar .... Rony was vergeten de helmcamera aan te zetten ... Wellicht zijn nu een aantal Dabbers erg blij. :-)

Als straf zal Rony de route nog eens moeten rijden ... :-D

 


terug