zondag 28.11.2010 MTB Toertocht in Neerpelt


terug

         

Deze week kunnen we wat gaan spelen in onze achtertuin. WTC Blijf Jong van het Herent organiseren hun jaarlijkse toertocht door de Kolis en de Rooie Pier.
De Dabbers zijn talrijk aanwezig en kiezen voor de 40 kilometer.

Het was berekoud die zondagochtend. De boordcomputer gaf -4,9° C aan. Gelukkig was er geen wind.
Om 8u was het verzamelen geblazen in de Onderwijslaan. Sommigen waren al gedeeltelijk verkleumd. Het zou afzien worden.

Na een tochtje van een kilometer of 4, verzamelen we aan de startplaats op 't Hent. Ben B sluit ter plaatse nog aan, Erik heeft "problemen" met de wagen. Als we dat geweten hadden, waren we 'm gaan halen. :-)

         

De Marken zijn aan het wandelen in de Ardense sneeuw, de anderen hebben allemaal voetbal-verplichtingen.
Kris G heeft wel een heel goed excuus. Hij is eerder deze week papa geworden van een zoon. Proficiat aan de fiere mama en papa. Geniet er van.

Met zijn achten gaan we dus op pad: Peter, Danny, Werner, Ben, Ben, Anneleen, Roel en Rony.

Het eerste stuk van de toertocht is veruit het mooiste stuk. Veel singeletracks, bosdreven en mooie stukken langs weiden en velden. Ben, Anneleen en Roel gaan voor de 30 km op de splitsing, de anderen kiezen voor de langste afstand.

De eerste 20 km gaat over hard bevroren ondergrond, waardoor het tempo relatief hoog ligt. Toch slagen we er in om bijna in groep aan te komen op de bevoorrading. Zoals altijd wachten we mekaar daar op. Intussen maakt Anneleen nog even kennis met de gladde ondergrond :-)

We missen enkel Roel. Niemand heeft hem nog gezien. Ook een telefoontje brengt geen soelaas. Dan maar hopen dat er niets ernstigs gebeurd is. Achteraf blijkt de prachtige witte omgeving hem in dromenland gebracht te hebben, waardoor ie zowaar een pijltje gemist had. Toen ie plots tegenliggers begon te zien werd ie brutaal wakker geschud. Bij aankomst aan het CC bleek ie de volledige lus rond de bevoorrading gemist te hebben. Hij was dus lekker vroeg binnen en zat op zijn gemakje de krant te lezen, onderwijl genietend van zijn ijskoude vingers. :-)

Het deel na de bevoorrading is een snel parcours met flinke asfaltstroken en gaat meer door open weilanden richting Roosen en kerkhof.
Al snel na de bevoorrading worden er daarom verschillende groepjes gevormd die ieder hun eigen tempo rijden. Rony, Danny en Peter kiezen het hazenpad voor de 40km, Werner en Ben vormen een groepje op diezelfde afstand, Anneleen en Ben werken de 30 km verder af.

Aan het kerkhof wordt ons groepje (R, D en P) ingehaald door snellere rijders waardoor de zin om mee te springen erg groot werd. Nu hadden we nog maar één doel: die mannen (sorry Anneleen) van de 30 km inhalen voor de aankomst.
Een kilometer of 2 voor de streep was het zover: Ben ging voor de bijl :-)
Daarna op zoek naar Anneleen ... maar zij was ons net te snel af.

Naar verluidt heeft Werner het hele tweede deel kop moeten trekken in zijn groepje. Ge moet toch iets over hebben voor uw schoonbroer. :-)
Al bij al heerlijke tocht met ijskoude voeten, goede après-bike in de zaal. Een aanrader.


Nog wat statistieken:

  • 22,27 km/u gemiddeld
  • 30 hoogtemeters, zo vlak als een biljartlaken dus :-)
  • bijna 40 km TT + de rit heen en terug
  • -5 ° C bij vertrek, berekoud dus
  • droog weer
  • geen wind
  • keiharde ondergrond en op sommige plaatsen behoorlijk glad
  • GoogleMap dankzij www.gpscyclingtour.be

terug