zondag 27.03.2011 De Dabberkes voor de eerste keer op pad


Op zondag 27 maart 2011 doken de Dabberkes voor het eerst de bossen in. We reden het eerste stuk van de Dabberroute.

Toen we in de bossen waren, ging het enkele keren goed fout: Brecht deed een grote inspanning om een steile helling op te kunnen, maar dat lukte hem uiteindelijk niet. Hij stapte af om zijn fiets naar boven te duwen toen Dries hem met een hoge snelheid aanreed. De pijn was al snel vergeten.

Toen de Dabberkes uiteindelijk allemaal boven waren ging Jasper als eerste naar beneden, dat lukte hem aardig. Toen was Joppe aan de beurt. Hij ging in een rustig tempo naar beneden, te rustig echter. Hij viel op de grond, waarbij zijn achterste remkabel losschoot. Een snelle interventie van Dabber Rony was noodzakelijk. Iedereen lachte en Joppe zelf kon er gelukkig ook om lachen. Dries en Brecht reden zonder problemen naar beneden.

We staken de Fabrieksstraat over om terug in de bossen te rijden. Toen kwam er een vrij scherp bochtje waar een stok op de weg lag. Dries zag de stok niet liggen en reed er gewoon over. Hij was een stuk van zijn pedaal kwijt. Maar dat kon hem eigenlijk weinig schelen, hij reed gewoon pijlsnel verder. De rest kon hem niet volgen, ondanks de grote inspanning van Jasper. Brecht en Joppe hinkten wat achterop. Maar uiteindelijk reden ze het gat dicht. Dries stond wat verder al op ons te wachten.

Daarna fietsten we samen het bos uit en dan sloegen we een lang graspaadje langs de A24 in. Joppe en Brecht reden op kop. Maar ze konden het niet lang houden. Dries en Jasper snelden hen voorbij. Het pad was niet meer zo lang. Het einde was in zicht.

We reden van het pad af richting de Verkeerde Lieve-Heer om daarna een tussenstop te maken bij onze fiere voorzitter Werner.

Tenslotte namen de Dabberkes de Dabberroute langs het fietspad terug naar huis.
Even voor de spoorwegbrug probeerden we nog een heel erg steile helling op te kunnen. Dries slaagde net niet en Brecht, Joppe en Jasper raakten eveneens niet over de helling.

Langs het kanaal reden we met een hoge snelheid naar het huis van Brecht en Dries, om daar iets fris te drinken.
Het was een toffe, eerste mountainbiketocht!

Dabberke Brecht

dabberke brecht

 

terug