zondag 15.05.2011 de Dabberkes rijden hun allereerste officiële toertocht in Balen/Rosselaar


 

 • totale afstand 25 km
 • gemiddelde snelheid 16 km/h
 • hoogtemeters 43 meter
 • de rit werd gefilmd met een Contour HD 1080p
 • 3 Dabberkes op post: Brecht, Dries en Joppe, begeleidt door Dabbers Rony en Kris
 • Brecht maakte onderstaand verslag:
 • BRECHT   DRIES   JOPPE

  Op zondag 15 mei 2011 gingen de Dabberkes voor het eerst buiten Limburg mountainbiken. We reden de GEROS toertocht in Balen. Onze cameraman van dienst was Dabber Rony. Hij filmde onze rit. Wij waren de enige kinderen: Brecht, Dries en Joppe, voor de rest waren de Dabbers goed vertegenwoordigd. Na de inschrijvingen gingen we op pad. Eerst een klein stukje fietsen door de bossen en dan snelden we lange tijd over de verharde weg. Daar liep het fout. We waren verkeerd gereden. We snelden terug en reden dan het juiste pad op.
  Daarna fietsen we door de mooie natuur van Balen. We reden door het losse zand en dat vergt wel wat stuurmanskunsten. We werden constant voorbijgestoken omdat we iets trager reden dan de rest. Er waren ook een paar stevige hellingen en afdalingen in het losse zand. Hiervoor moesten we erg veel schakelen.
  Na 15 kilometer was er eindelijk de bevoorrading. We dronken wat Isostar en aten een suikerwafel om daarna weer te gaan fietsen.
  In het laatste stuk van de toertocht zaten er pittige bochtjes in het parcours. Bij de eerste bocht schoof Brecht weg en in de tweede knalde hij bijna tegen een boom aan.
  Cameraman Rony en Brecht reden op kop en Dabber Kris, Dries en Joppe volgden. Over snelle paadjes reden we richting aankomst.
  Wat later reden Joppe en Rony achteraan want Joppe zijn kaars was bijna uit.
  Wat verderop stak Brecht op een fantastische manier Kris voorbij. Dries deed net hetzelfde. De twee snelden naar het einde van het bos en wachtten daar op de rest. We fietsten rustig naar de cafetaria om iets fris te drinken. In de cafetaria zaten de grote Dabbers al een pintje te drinken. We dronken wat fris en hadden het met onze voorzitter Werner over de sponsoring van de Dabberkes. Nadat we ons glas leeg hadden gedronken vertrokken we terug naar huis.
  Het was een geslaagde tocht.

 • Het gefilmd verslag (2 delen) van de rit

 • Nog wat foto's via de Dabber GSM


terug