mountainbike-club de Dabbers

24.12.2011 - MTB Hechtel - De Doorzetters

MTB toertocht georganiseerd door de Doorzetters in Hechtel - 46 kilometer.

Met 7 Dabbers stonden we aan de start in Hechtel (Anneleen en Tom, Mark S en Mark P, Dennis, Rony en Rudi). De andere Dabbers zijn nog aan het werk, op familiebezoek of met skivakantie. En nee Erik, die hoogtemeters in Oostenrijk tellen niet mee voor de rittenstand. :-)
Sinds lang was ook Rudi weer van de partij. Hij gaat alleen mee als er sneeuw ligt of wanneer het supervettig is. :-)

Deze tocht staat bekend als één van de mooiste op de kalender maar we hebben ze al een hele tijd niet meer kunnen rijden: vorig jaar was ze afgelast om wille van de pakken sneeuw die er gevallen waren, het jaar daarvoor was het hondeweer. Dit jaar hadden we meer geluk ....uhumm :-)

Rond 08u30 zijn we vertrokken aan Don Bosco. En al heel snel werd duidelijk dat het ook dit jaar gene lacher zou worden. Vanaf het ogenblik dat we van 't asfalt gingen na een paar honderd meter, was het onmiddellijk al vettigheid troef. Het zou weer stoempen worden. De eerste kilometers gingen al flink op en neer door de bossen en duinen achter de school waardoor de Dabbers al vrij snel in groepjes verder reden over de kletsnatte en zompige ondergrond. Als klap op de vuurpijl begon het nog stevig te regenen na een kilometer of zes. Erg bevorderlijk voor het parcours was dit niet.

Groot was onze verwondering toen we na een kilometer of 12 een bordje zagen staan "nog 5 kilometer". Ik dacht bij mezelf: "Knap van de organisatie dat ze de bevoorrading aankondigen". Met dit hondeweer geen luxe wanneer je weet dat je iets warms kan drinken. Het was wel opvallend hoe weinig volk we tegenkwamen op dit stuk.
Helemaal te gek werd het toen we een bordje zagen "nog twee kilometer". Onze euro viel nog steeds niet. Maar toen we na 18 kilometer plots terug aan de start stonden begon het te dagen. Wij waren verkeerd gereden of iemand had pijltjes verhangen ... Met zeker een man of 40, 50 hadden we hetzelfde probleem. We gingen even aankloppen bij de organisatie om te checken of zij van iets wisten. Die mannen waren natuurlijk licht in paniek en begonnen rond te bellen naar de parcoursbouwers om de nodige controles te doen.
Rony, Tom en Mark S besloten dan maar om een stukje terug te rijden en te gaan zoeken waar we verkeerd gereden waren. Mark P. gaf er de brui aan en reed naar huis. Dennis en Anneleen reden een stukje achter ons en hadden blijkbaar wel de juiste route gevolgd. Rudi die een paar honderd meter voor ons reed, was plotseling uit beeld verdwenen. Heel vreemd allemaal.

Tom, Mark en Rony kwamen uiteindelijk een uitpijler tegen en die heeft dan samen met ons de tocht opnieuw gereden vanaf de start tot bijna aan de bevoorrading thv de autokeuring in Eksel. Daar bleek dat we op één van de zeldzame stukjes asfalt rechtdoor gereden waren ipv rechtsaf. Doordat we rechtdoor gereden waren de eerste keer hebben we per toeval ingepikt op het stuk na de bevoorrading met alle gevolgen vandien ...

Maar goed, snel snel wat geeten en gedronken aan de bevoorrading en dan door voor deel 2.
We waren intussen al flink nat, vettig en doordrongen van de kou waardoor we besloten de lus van de 25/34 te volgen. Geen idee hebbend van de kilometers die nog gingen volgen, leek ons dit de beste keuze.

Uiteindelijk hadden we toch dik 41 kilometer op de teller met een gemiddelde van 18 km/u. Al bij al viel dat nog mee. Door het verkeerd rijden hebben we de mooiste stukken van de tocht wel 2 keer mogen doen: de eerste kilometers na de start en vooral de venijnige klimmetjes in de laatste 3 kilometer van de tocht.

Achteraf bleek dat Rudi de 25 kilometer-lus opnieuw had gereden. Daarom was die plots uit beeld verdwenen. :-) Rudi zat al een halfuurtje te verkleumen in de cafetaria, wachtend op Rony die de sleutels van de auto bij zich had waarin zijn douchegerief lag ...

Samengevat: het was weer een tocht om niet snel te vergeten !

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01