mountainbike-club de Dabbers

27.12.2011 - MTB Neerpelt - SV Herkol

MTB toertocht georganiseerd door SV Herkol in Neerpelt - 45 kilometer.

Na de zware ritten door de hevige regen van de afgelopen dagen, was de tocht in Neerpelt een welgekomen afwisseling. Op een perfect berijdbare ondergrond reden 8 Dabbers en 3 Dabberkes een schitterende tocht doorheen de Neerpelter bossen.

Deze tocht is identiek aan die van eind november georganiseerd door WTC Blijf Jong, maar loopt in tegenovergestelde richting. Dus eerst naar de Roosen en dan via het kerkhof op het Boseind naar het Riet, en via de Kolis naar de Rooie Pier, om terug te keren via het Herent.

Het was nog erg donker toen we vertrokken en iets te warm voor de tijd van het jaar. Met dik 9 graden op de thermometer was het aangenaam rijden. De modderplassen van de afgelopen dagen waren mooi uitgedroogd en de zanderige ondergrond in de bossen kan heel veel water verdragen. Van modder was niet echt sprake, behalve als je zoals Danny wel heel erg kortbij gaat kijken. :-)

Op de bevoorrading kwamen we de Dabberkes tegen die de 20 km reden onder begeleiding van Rudi, Kris en de opa. Voor de opa was het zijn eerste toertocht, maar ook voor Kris. De nul is van de teller in de rittenstand !

SInds lang zijn we samengebleven tot op een paar kilometer voor de einstreep. De moddertochten van de afgelopen dagen begonnen hun tol te eisen in sommige benen. Net zoals voor de veldrijders is het ook voor de Dabbers de week van de waarheid tussen Kerst en Nieuwjaar. :-)
Als je de rittenstand wil opsmukken met een mooie score, is het deze week het moment om fit te zijn. :-) De skiers onder ons hebben misschien spijt ...

Op naar de volgende tocht in Lommel - Stevensvennen ...

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01