mountainbike-club de Dabbers

29.01.2012 - MTB toertocht in Leopoldsburg georganiseerd door het plaatselijk legercommando

Het was een koude zondagmorgen in Leopoldsburg. De temperatuur zakte net tot onder het vriespunt. De gure wind zorgde voor een onaangenaam gevoel.
Een paar fanatieke Dabbers waren helaas niet aanwezig. Wim en Marc S waren nog op de terugweg van een ski-trip, Danny lag uitgeteld in de lappenmand door een rugblessure.

Met z'n 9'en dus. Acht Dabbers voor de grote toer van 40 km, dabber Ben met Thibauld op de 20 km.
Het was er druk. Dat was al goed te merken bij aankomst op de parking. Gelukkig was alles goed georganiseerd en verliep het allemaal vlot.

Het parcours loopt voor 100% over militair domein en bestaat in hoofdzaak uit bossen met dreven en singletracks, en hier en daar een zandduin die beklommen moest worden. Op een paar betonstroken na is alles off-road.

Onmiddellijk na de start kwamen we terecht in een file op een technisch stuk. Hierdoor brak de groep in kleinere groepjes die zich ieder op hun tempo een weg zochten tussen de andere bikers. Inhalen was lastig door de vele technische stroken en daar waar het ging, wil plots iedereen voorbij.

De bevoorrading was uitstekend: water, sportdrank, redbull, appelsienen, bananen, wafels, koeken, soep, ... Wellicht hebben die mannen van het ABL een goede sponsor .... :-)

Ondanks de koude was het toch nodig om te passeren aan de afspuitstand. Vreemd was dat de modder heel kleverig was en moeilijk van het kader ging.

Tijdens de après in de ruime cafetaria kreeg iedere Dabber zijn langverwachte fleece. Laat het nu maar vriezen ... (Op dit eigenste ogenblik valt er al bijna 12u sneeuw !)

Nog was foto's van het ABL zelf:

 

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01