mountainbike-club de Dabbers

04.02.2012 - MTB toertocht in Balen-Keiheuvel, oganisatie van WTC de Spoortrekkers.

Sneeuwrit door de bossen van Keiheuvel-Balen. Prachtig landschap, met gekeerde paadjes. Chapeau aan de organisatie. WTC "de spoortrekkers" hebben hun naam letterlijk en figuurlijk alle eer aan gedaan :-) Uitstekende bevoorrading, maar helaas heel weinig volk. Fietsen bij -10°C is dan ook niet evident. De afwezigen hadden echter ongelijk. Ook de Dabbers waren maar met 6: Wim en Marc in de voormiddag, Anneleen, Werner, Dennis en Rony in de namiddag.

Het was berekoud. `s Morgens was het in Neerpelt -16°C. Daarom besloten we om niet in de voormiddag te vertrekken maar vlak na de middag. We konden starten in Balen tot 15u. Met z'n vieren gingen we om 13u30 de bossen in nadat we eerst Wim en Marc tegenkwamen op de parking die net arriveerden van hun tocht. Zij waren wel vertrokken in de voormiddag.

De eerste kilometers van het parcours waren handmatig zuiver gemaakt. Hierdoor kon je rijden zonder naar de pijltjes te kijken. Als je club als naam Spoortrekkers heeft, kan je niet anders dan een spoor trekken in de sneeuw. :-)

De eerste 20 kilometers zijn schitterend. Single-tracks en bospaden doorheen een wit landschap. Onderweg kwamen we zelfs een langlaufer tegen. Op de bevoorrading bleek hoe weinig fietsers de kou getrotseerd hadden. Er was amper volk aanwezig. Jammer voor het vele werk dat de organisatie gestoken had in het realiseren van de route.

Deel 2 van de tocht was veel gevaarlijker doordat nogal wat stukken over asfalt gingen. Deze waren bij momenten spiegelglad en vooral de bevroren sporen deden ons soms wijselijk rechtdoor gaan in een bocht.

Ook op de après waren we bijna alleen. Heel jammer want de tocht is echt de moeite waard, zowel `s zomers als `s winters.

Sneeuwbal op minuut 7 :-).

 

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01