mountainbike-club de Dabbers

12.02.2012 - MTB toertocht in Linkhout

Polaire temperaturen deze morgen in Neerpelt en Linkhout. -14°C gaf de thermometer aan. Hierdoor waren we slechts met 2 Dabbers aan de start in Linkhout (Lummen): Erik en Rony.

Bij de start viel het op dat er toch redelijk wat volk was komen opdagen, minder dan vorig jaar weliswaar, maar toch meer dan vorige week in Balen en Koersel.
Wellicht begint iedereen stilaan te wennen aan deze vriestemperaturen. :-)

Het vertrek gaat traditiegetrouw langs het Schulensmeer. Dat was, achteraf gezien, de enige plaats waar we echt kou hadden. De wind heeft er vrij spel en we waren nog maar net vertrokken en dus nog niet opgewarmd.
Onmiddellijk daarna duiken we de bossen in met af en toe wat pittige klimmetjes en lange stukken vals plat. Het was Erik zijn dagje niet. Het op-en-af parcours was vandaag echt zijn ding niet. Hij vond nooit het goede klimritme. Maar de volhouder wint, zodat we samen gebleven zijn van begin tot einde. Maar volgens Erik is er nog werk aan de winkel vooraleer hij naar de Galibier kan vertrekken.

De paden waren goed berijdbaar, al was het wel heel goed opletten bij de overgangen tussen bos en asfalt, en op de auto- en traktorsporen. Die waren bij momenten zo hard en glad dat je makkelijk onderuit ging. Gelukkig bleven we daarvan gespaard.

Het is een mooie tocht van 44 km met veel afwisseling, leuke recuperatiestroken en venijnige klimmetjes waar je de benen eens kan testen.

Ondanks de kou hebben we ons weer goed geamuseerd.

Statistieken:

  • - 13,5° C bij de start
  • keiharde, snelle ondergrond met bijwijlen diepe sporen
  • bijna 44 km
  • 20,40 km/u gemiddeld
  • ± 400 hm


Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01