mountainbike-club de Dabbers

18.02.2012 - MTB toertocht van de Peltercrossers in Overpelt

13 Dabbers aan de start in Overpelt - Holheide voor de Fietspromo-toertocht van de Peltercrossers. Onder die 13 waren er 4 Dabberkes die met de fiets vanuit Neerpelt de 23 km-lus gingen rijden. Samen goed voor meer dan 32 km. Chapeau mannen. Sommigen waren achteraf "onder een klak te vangen". De 9 grote Dabbers maalden de 45 km af doorheen de Pelter en Ekselse bossen.Hieronder het verslag van Dabberke Brecht:

Op zaterdag 18 februari 2012 gingen de Dabberkes voor het eerst in het nieuwe jaar op pad. Deze keer was ook Dabberke Xavier erbij. Hij heeft inmiddels ook al een mountainbike.
We reden met z'n zessen naar Overpelt: Brecht, Dries, Joppe en Xavier. Onze begeleiders waren Dabbers Ben G. en Rony. We schreven ons in en vertrokke voor de 23 km.
Het begon al goed: Dries en Joppe hadden verkeerd geschakeld om door een modderplas te rijden. Brecht en Xavier reden er gewoon langs af terwijl Dries en Joppe vielen. Joppe viel met zijn rem op Dries zijn knie. Hij had wel wat pijn. Maar die was al snel vergeten.

Even verderop lag er een bochtig stuk vol met modder. Dries, Brecht en Joppe reden aan de kop en Xavier fietste met de begeleiders mee. Gelukkig hadden we deze keer allemaal wel goed geschakeld en we ploeterden er allemaal moeiteloos door. Maar iets later lag er een diepe kuil vol met modderwater. De 3 koplopers en even later ook de begeleiders en Xavier sprongen van de fiets en reden daarna weer verder. We dronken wat.
Mooi in een treintje doken we de bossen in. Dries en Brecht hadden wat voorsprong op de rest en ze beklommen te voet een heel steile helling met losse zand.
Toen kwamen Joppe en de rest aangereden. Joppe en Rony sneden de berg af en reden verder. Xavier en Ben wachtten tot Dries en Brecht beneden waren. Dries bleef mooi op het pad en Brecht denderde van het pad af en hij reed bijna tegen een boom, maar hij geraakte toch heelhuids beneden.
Even later was er nog een steilere helling, maar zonder losse zand, waar we allemaal al fietsend boven geraakten.
Daarna was het bevoorrading. We aten daar wat appelsienen en suikerwafels.

Na de bevoorrading reden we naar het losse zand. Bij de eerste afdaling stond een fotograaf die een paar mottige foto’s van ons maakte :-)

Even later hielden we weer een korte drinkpauze. Intussen was Joppe zijn kaars helemaal uit.
Ben, Dries, Xavier en Brecht reden aan de kop en Rony en Joppe fietsten op hun eigen tempo achteraan. De kopgroep wachtte op Joppe en Rony en we reden samen richting finish. We dronken wat in de cafetaria en reden weer naar huis. Dit was een superleuke maar heel vermoeiende toertocht!

Tot de volgende keer,
Dabberke Brecht
Brecht

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01