mountainbike-club de Dabbers

20.01.2013 - MTB Kiewit/Hasselt

Er was sneeuw voorspeld en die hebben we gekregen. Al voor de start was het gevaarlijk glad onderweg. Dat werd er niet beter op naarmate de tijd vorderde. De eerste kilometers waren dan ook veruit de gevaarlijkste. Spiegelgladde bospaadjes, de ondergrond nog niet gewoon, en dan krijg je valpartijen. Erik D was de eerste. Hij is er nu achter dat remmen en ijs niet goed samen gaan. Gelukkig zonder erg. Marc was de volgende. Bij een hellinkje geraakte hij net niet boven en bergop afstappen met zo'n weer is niet evident. Dat was voor hem het signaal om het rustig aan te gaan doen. Met gebroken benen of armen op skiverlof vertrekken deze week was geen optie. :-)

Den Teut lag erzoals steeds prachtig bij. De zandige ondergrond met daarop een laagje sneeuw was heel goed berijdbaar. Rondkijken was er jammer genoeg niet bij, want de overgangen van zand naar asfalt waren superglad.

Marc en Wim reden de 30 km, Werner, Eric, Erik en Rony de 40 km.

Net zoals vorig jaar was de organisatie ook dit jaar top. Prima bevoorrading en goed uitgepijld. Voor herhaling vatbaar.

Gelukkig hebben we de foto's van de organisatie nog, want de filmcamera deed het niet bij dit sneeuwweer.

Erik

Marc en Wim

Rony

Erik

Erik


Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01