mountainbike-club de Dabbers

27.01.2013 - MTB Leopoldsburg

De weersvoorspellingen waren niet goed: regen en temperaturen boven het vriespunt. Normaal gezien geen probleem, maar door de sneeuw en de bevroren ondergrond van de afgelopen weken, zou het wel eens gevaarlijke tocht kunnen worden.

Het voorspelde weer, een lekker warm bedje en Dabbers die op weg naar of op weg terug van skiverlof zijn, zorgden er voor dat we maar met drie aan de start stonden aan de mess van het militair domein in Leopoldsburg.

De afwezigen hebben een mooie maar bij momenten gevaarlijke rit gemist. Het parcours was goed berijdbaar maar de overgangen op de betonbanen waren spiegelglad.

Zoals steeds is de tocht voor bijna 100% off-road.
Door de dooi die ingezet was, hadden enkele derailleurs last van het opgehoopte ijswater in de tandwielen en ketting. Schakelen werd lastig. Ook de grip op de ondergrond werd lastiger en lastiger naarmate de tocht vorderde.

De laatste 2 kilometer waren er echt teveel aan. Niet zo zeer fysiek, maar een felle regenbui op de betonbaan naast de landingsbaan van Sanicole, deed ons in een paar minuten tijd nat worden tot op ons vel. Gelukkig konden we ons omkleden en verwarmen in de mess. Een lekkere Mora-snack en een frisse pint deden de kou snel vergeten.

Thuis aangekomen bleek mijn Cube-kader gescheurd te zijn ter hoogte van de las aan de zadelbuis. Ik ben benieuwd wat de oplossing gaat zijn ....


Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01