mountainbike-club de Dabbers

21.04.2013 - MTB Sint-Truiden - Bloesemtocht

We waren met 6 Dabbers: Erik D ; Peter G ; Dirk H ; Ben B ; Erik S en ikke.
De buurman van Ben heeft ook meegefietst ( nvdr : met peter en eric!).

Alhoewel dit een vernieuwde Bloesemtocht was, bleek al snel dat we hier nog geweest waren. We werden namelijk een weide ingestuurd met een tiental aangelegde heuvels die ons zeer bekend voorkwamen. Meteen was iedereen opgewarmd.
Al snel kozen Peter en Erik D het hazepad, allez, de mooi gemaaide paden tussen de boomgaarden. Een mooie eerste helft met redelijk wat beton, alhoewel de organisatie zijn best heeft gedaan om zoveel mogelijk onverhard erin te verwerken. Ook al moesten we daarvoor regelmatig door weiden denderen, iets wat onze Eric S niet zo apprecieerde ( veel gemiljaar gehoord).
Na de bevoorrading een heel mooie tweede helft met nog meer boomgaarden, holle wegen en paden en redelijk veel klimwerk. Met als klap op de vuurpijl een passage door de bossen in en rond het militair domein van Brustem en annex vliegveld, met een paar HEEL stevige klimmetjes.

45 km , 19 km/h gemiddeld voor het peloton Dirk, Werner en Ben.
265 hoogtemeters.

Dirk heeft de laatste 5 km de gas nog eens opengedraaid alhoewel het voor hem een recuperatierit was, na de al even stevige 130 baan kms van de dag ervoor, waar Eric S er trouwens ook 100 had gereden.

Onze Ben heeft enkel de laatste 5 km afgehaakt, ook niet slecht na lange tijd afwezigheid. Nog een paar keer en hij kan misschien mee ( ik zal vriendelijk blijven voor mijn schoonbroer J )

De afwezige was Danny maar die had volgens hemzelf, tijdelijk last van een huisdier ;-)

Den OD

Dabberkalender

Een overzicht van de toertochten die de Dabbers gepland hebben de komende weken.01.01