Dabberroute 2.0

De Dabberroute is de blauwe MTB-lus die deel uitmaakt van het MTB-netwerk Noord-Limburg en start aan de scoutsrally. Het is een route van Ā± 29 km, die voor 80% onverhard is. MTB-club de Dabbers beheert als peter deze route voor sport.vlaanderen.

de Leukens

Met de komst dit najaar van de hondenlosloopzone in Pelt (gebied “de Leukens”, tussen Parkoever / Haagdoorndijk / Duinenstraat), moet ook de bestaande Dabberroute daar aangepast worden. De hondenlosloopzone overlapt de Dabberroute namelijk over een beperkte afstand.
Samen met ANB en de gemeente Pelt hebben de Dabbers gezocht naar alternatieven. Binnenkort starten we met het uitzetten van de nieuwe route. Er is een flinke uitbreiding voorzien die de route nog attractiever zal maken.
Er is ook beslist om een kids-parcours te voorzien in dit gebied, zodat de jonge fietsers zich kunnen uitleven op een veilige manier.

verhard wordt onverhard

We maken ook van de gelegenheid gebruik om oplossingen te zoeken voor de 20% verharde stroken op de rest van de Dabberroute. Deze verharde paden liggen hoofdzakelijk op “Grote Heide”. Samen met de gemeente zijn we ons momenteel aan het oriĆ«nteren naar mogelijke alternatieven.

Dit alles zal nog dit jaar leiden tot de Dabberroute 2.0.